Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ισραήλ: Απέτυχε μια επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς στη Γάζα – Τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες

Ισραήλ: Απέτυχε μια επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς στη Γάζα – Τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δύο στρατιώτες του Ισραήλ τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη διάσωση ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία εντέλει απέτυχε και δεν διασώθηκε κανείς άμαχος από τα χέρια της Χαμάς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού (IDF), Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Τα στρατεύματα εισέβαλαν σε μια τοποθεσία της Χαμάς και σκότωσαν τρομοκράτες που συμμετείχαν στην απαγωγή και κράτηση των ομήρων», ανέφερε ο Ντάνιελ Χαγκάρι για την επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με διάφορους τρόπους, επιχειρησιακά και με ευφυΐα, σε συνεργασία με τη Σιν Μπετ, για να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους και να λάβουμε πληροφορίες για αυτούς», πρόσθεσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο εκπρόσωπος των IDF ανέφερε νωρίτερα ότι όλο και περισσότερα στελέχη της Χαμάς παραδίδονται στις δυνάμεις κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα στρατεύματά μας επιχειρούν στην καρδιά των κέντρων βάρους της Χαμάς, στη νότια και βόρεια Γάζα ταυτόχρονα, στη Τζαμαλίγια και στην Χαν Γιούνις», δήλωσε.

«Μαίνονται σκληρές μάχες με τρομοκράτες της Χαμάς που κρύβονται στα υπόγεια τούνελ. Σκοτώνουμε πολλούς τρομοκράτες και βλέπουμε όλο και περισσότερους να παραδίδονται στη μάχη», είπε ο Χαγκάρι.

Όπως υποστήριξε, τις τελευταίες 48 ώρες, ο ισραηλινός στρατός έχει συλλάβει περισσότερους από 200 υπόπτους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεκάδες από αυτούς έχουν παραδοθεί για ανάκριση από τη Μονάδα 504 και τη Σιν Μπετ της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων διοικητών της Χαμάς και στελέχη της Νούχμπα».

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις