Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισραήλ: Από «τεχνικό σφάλμα» εκτοξεύτηκε η ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Από «τεχνικό σφάλμα» εκτοξεύτηκε η ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι

Οι ένοπλες οργανώσεις των Παλαιστινίων στη Λωρίδας της Γάζας ανέφεραν ότι η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε σήμερα (14.5.2023) το απόγευμα προς το νότιο Ισραήλ έγινε λόγω «τεχνικού σφάλματος» και δεν έσπασαν μονομερώς την κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί.

Λεπτά μετά την εκτόξευση της ρουκέτας, εκρήξεις ακούστηκαν στο βόρειο τμήμα του θύλακα των Παλαιστινίων και το ραδιοφωνικό δίκτυο της Χαμάς μετέδωσε ότι ένα φυλάκιο μαχητικών οργανώσεων επλήγη από βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σε πόλεις του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και κάτοικοι εκεί έτρεχαν σε καταφύγια.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως μία μόνο ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τους Παλαιστινίους από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσε σε ανοικτή περιοχή.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ 22:00 χθες Σάββατο (13.5.2023) το βράδυ έπειτα από πέντε ημέρες πολέμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό 35 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις