Κόσμος

Ισραήλ: Άρχισε ο εμβολιασμός των κρατουμένων στις φυλακές

Οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και 4.400 παλαιστίνιοι κρατούμενοι μετά από επανειλημμένα αιτήματα της ισραηλινής δικαιοσύνης, παλαιστινίων αξιωματούχων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ισραηλινοί πολίτες, επί πληθυσμού εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ομως, οι πρόσφατες δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Αμίρ Οχάνα που άφηναν να εννοηθεί ότι οι κρατούμενοι δεν θα εμβολιασθούν κατά της Covid-19 καταγγέλθηκαν ως «παράνομο» μέτρο από τον γενικό εισαγγελέα Αβιχάι Μάντελμπλιτ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις κάλεσαν επίσης τις ισραηλινές αρχές να εμβολιάσουν τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, τουλάχιστον 250 από τους οποίους διαγνώσθηκαν θετικοί τον κορονοϊό.

Σήμερα, οι σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 20 κρατούμενοι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, χωρίς να διευκρινισθεί αν ήταν Ισραηλινοί ή Παλαιστίνιοι.

Νωρίτερα, οι σωφρονιστικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι μετά τον εμβολιασμό του προσωπικού θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κρατουμένων στις φυλακές.

«Αυτό αφορά όλους τους κρατούμενους αδιακρίτως», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος