Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ισραήλ: Ο Άσαντ διέταξε την χημική επίθεση – “Ας μη βιαζόμαστε” λέει η Ρωσία

Ισραήλ: Ο Άσαντ διέταξε την χημική επίθεση – “Ας μη βιαζόμαστε” λέει η Ρωσία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα «100%» σίγουρος ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε προσωπικά τη χημική επίθεση στη Χαν Σεϊχούν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι.

Η επίθεση διεξήχθη «έπειτα από άμεση και προμελετημένη διαταγή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με συριακά αεροπλάνα. Το λέω αυτό με 100% βεβαιότητα», δήλωσε ο Λίμπερμαν στην Yediot Ahronot, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξής του που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Πάντως δεν διευκρίνισε πού βασίζει τη βεβαιότητά του.

Ο Ισραηλινός υπουργός επέκρινε επίσης την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι «μηδενική».

Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα εμπλεκόταν σε έναν πόλεμο στη Συρία, ο Λίμπερμαν απάντησε:

«Γιατί να κάνουμε τη δουλειά άλλων; Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για τη χημική αυτή επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να διεξαχθεί κανονική έρευνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Παράλληλα το υπουργείο απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η επίθεση αυτή σημαίνει πως απέτυχε η συμφωνία που είχε υπογράψει η Συρία για να εξαλείψει το χημικό της οπλοστάσιο, απαντώντας ότι στην πραγματικότητα η διαδικασία ήταν «αρκετά επιτυχημένη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε