Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων γιούχαραν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην ομιλία του στην Κνεσέτ

Ισραήλ: Οικογένειες ομήρων γιούχαραν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην ομιλία του στην Κνεσέτ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Γονείς και συγγενείς ομήρων γιούχαραν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κνεσέτ, όταν αναφέρθηκε στους αιχμαλώτους της Χαμάς, που κρατούνται μέχρι σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου πριν από 80 ημέρες.

«Τώρα, τώρα!», φώναζαν γονείς ομήρων διακόπτοντας σε πολλά σημεία την ομιλία, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωνε πως οι δυνάμεις του Ισραήλ χρειάζονται «περισσότερο χρόνο» για να καταφέρουν να τους απελευθερώσουν συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη Λωρίδα της Γάζας, 156 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξης της φάσης χερσαίων επιχειρήσεων στον πόλεμο, στα τέλη Οκτωβρίου.

Μια εκεχειρία διάρκειας μίας εβδομάδας, που έληξε την 1η Δεκεμβρίου, επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων, εκ των οποίων 80 ως αντάλλαγμα για 240 Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές, όμως 129 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα.

«Κι αν ήταν ο γιος σου;», «80 ημέρες, κάθε λεπτό είναι η κόλαση», μπορούσε να διαβάσει κανείς σε πανό που κρατούσαν οι οικογένειες στο κοινοβούλιο, το οποίο διεξήγαγε μια ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στο ζήτημα των ομήρων.

Διαβεβαιώνοντας πως «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια» για να απελευθερωθούν οι όμηροι, ο Νετανιάχου είπε πως αυτό δεν θα είναι δυνατό παρά μόνο διατηρώντας «τη στρατιωτική πίεση».

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο όσο δεν έχουμε επιτύχει τη νίκη εναντίον εκείνων που θέλουν τις ζωές μας», τόνισε και υπογράμμισε «δεν θα σταματήσουμε πριν από τη νίκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις