Κόσμος

Ισραήλ: Πέρασε από τη Βουλή η μεταρρύθμιση Νετανιάχου στη Δικαιοσύνη – Απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το είπε και το έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου: από το νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε βηματοδότης πήγε κατευθείαν στην Κνεσέτ, την Βουλή του Ισραήλ και πέρασε την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης όπως ο ίδιος την ονομάζει.

Σε τι συνίσταται αυτή η μεταρρύθμιση, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ακόμη και οι ΗΠΑ που είχαν ζητήσει να «παγώσει» η εν λόγω ψηφοφορία; Στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την Δικαιοσύνη – κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο – , ειδικά σε θέματα που αυτό μπορεί να έλθει σε σύγκρουση ή και να ακυρώσει αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο Νετανιάχου εγκρίθηκε με ψήφους 64 υπέρ εναντίον καμίας κατά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν από την ψηφοφορία προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο που περιορίζει εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου γίνεται πλέον νόμος του κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «βόμβα» από τον αδελφό της Νταϊάνα: «Προκλητική η ανακοίνωση του Παλατιού, προσπαθούν να πουν ότι λέω ψέματα»
«Ήταν απίστευτα προκλητικό και πραγματικά χτύπημα κάτω από τη ζώνη, γιατί ουσιαστικά προσπαθούσε να πει ότι είχα πει ψέματα, χωρίς ο βασιλιάς να μπορεί να διαψεύσει όσα είχα πει»
Νταιάνα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία