Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισραήλ: Πέθανε γυναίκα μετά από 22 χρόνια σε κώμα – Είχε τραυματιστεί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Πέθανε γυναίκα μετά από 22 χρόνια σε κώμα – Είχε τραυματιστεί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανοισραηλινή Χάνα Νάκενμπεργκ, η οποία βρισκόταν σε κώμα εδώ και 22 χρόνια, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση αυτοκτονίας στην πιτσαρία Σμπάρο της Ιερουσαλήμ το 2001.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov στο Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε τον θάνατο της 53χρονης γυναίκας, 22 χρόνια μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην πιτσαρία της Ιερουσαλήμ. Βρισκόταν εκεί με τη 2χρονη – τότε – κόρη της, η οποία σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί καθόλου.

Η επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε ένας παλαιστίνιος καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην πιτσαρία Sbarro στις 9 Αυγούστου του 2001 θεωρείται μια από τις σοβαρότερες επιθέσεις της δεύτερης Ιντιφάντα καθώς στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 130 άλλων.

Μεταξύ των νεκρών ήταν επτά παιδιά και μια έγκυος.

Μια παλαιστίνια συνεργός του δράστη καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αλλά αποφυλακίστηκε το 2011 στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων και σήμερα ζει στην Ιορδανία.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοσή της γιατί μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ήταν και Αμερικανοί πολίτες, όμως η Ιορδανία αρνήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΕΠ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις