Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Πώς η 25χρονη Ίνμπαρ έσωσε ένα κιμπούτς από τη Χαμάς και έγινε ηρωίδα

Ισραήλ: Πώς η 25χρονη Ίνμπαρ έσωσε ένα κιμπούτς από τη Χαμάς και έγινε ηρωίδα

Μόλις 1,5 χλμ από τη Λωρίδα της Γάζας το κιμπούτς Νιρ Αμ κινδύνεψε σοβαρά το πρωί του Σαββάτου από την εισβολή των ενόπλων της Χαμάς.

Ωστόσο, τα σχέδια της Χαμάς έμειναν μόνο στα χαρτιά χάρη στην κρίσιμη βοήθεια της 25χρονης Ίνμπαρ Λίμπερμαν, μιας νεαρής η οποία ηγούνταν της ομάδας ασφαλείας του κιμπούτς που διαμένει δίπλα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τη New York Post, η 25χρονη ηγείται από τον Δεκέμβριο του 2022 της ομάδας ασφαλείας του συγκεκριμένου κιμπούτς. Η ίδια σήμανε συναγερμό μόλις αντελήφθη πως επίκειται εισβολή.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η Ίνμπαρ παρατήρησε πως οι ήχοι που έρχονταν ήταν διαφορετικοί από παλαιότερες εκτοξεύσεις πυραύλων.

Τότε έτρεξε στο οπλοστάσιο του κιμπούτς και μοίρασε τα όπλα στη 12μελή ομάδα ασφαλείας της οποίας ήταν επικεφαλής.

Στη συνέχεια έθεσε τα μέλη σε στρατηγικά σημεία του κιμπούτς και ενεργοποίησε τις παγίδες γύρω από την περιοχή.

Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως σκότωσε πάνω από πέντε μέλη της Χαμάς, ενώ η ομάδα της εξουδετέρωσε μέσα σε τέσσερις ώρες τους 20 άνδρες της τρομοκρατικής οργάνωσης που προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κιμπούτς.

«Ήταν καταπληκτικό, ο σύζυγός μου ήταν μέρος της ομάδας ετοιμότητας. Άκουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν με τα άλλα μέλη της ομάδας και με την Ίνμπαρ και αρχικά ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Ίνμπαλ αποφάσισε να μην περιμένει. Για την ακρίβεια το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν νωρίς απέτρεψε δεκάδες απώλειες» δήλωσε η κάτοικος του κιμπούτς, Ίλιτ Παζ στην Israel Hayom.

«Όταν όλα τελειώσουν αυτή η γυναίκα πρέπει να πάρει βραβείο. Η ηρωική της ιστορία θα συνοδεύει αρκετές γενιές. Η Ίνμπαλ είναι ο λόγος που το κιμπούτς και η γύρω περιοχή της Νιρ Αμ προστατεύτηκε» ανέφερε η εφημερίδα Maariv Daily.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις