Κόσμος

Ισραήλ: Προκλητικός ο Λαπίντ για την προσφυγή του Al Jazeera για τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ επιτέθηκε στο Al Jazeera, το οποίο προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δολοφονία της παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ , η οποία πυροβολήθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη τον Μάιο.

“Κανένας δεν θα ανακρίνει στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και κανένας δεν θα μας κάνει μάθημα για την ηθική στο πεδίο μάχης και σίγουρα όχι το δίκτυο Al Jazeera”, είπε ο Λαπίντ.

Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εις βάρος των ισραηλινών δυνάμεων για τη δολοφονία της παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ , η οποία πυροβολήθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη τον Μάιο.

Η προσφυγή κατατίθεται έπειτα από την έρευνα που έκανε για την υπόθεση η νομική ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου, όπως ανέφερε στο Twitter το Al Jazeera.

Από τα πρώτα ονόματα του Al Jazeera, η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού στα παλαιστινιακά εδάφη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαΐου στην Τζενίν.

Η οικογένεια της δημοσιογράφου και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι δολοφονήθηκε από πρόθεση, απορρίπτοντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς πως τη σκότωσαν παλαιστίνιοι μαχητές, ή κατόπιν πως σκοτώθηκε πιθανόν από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Το Αλ Τζαζίρα κατηγορεί εξαρχής το Ισραήλ για τη δολοφονία.

Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν πως στο σημείο όπου βρισκόταν η ανταποκρίτρια – από τις γνωστότερες διεθνώς, καθώς κάλυπτε το Μεσανατολικό για δυο δεκαετίες – δεν υπήρχαν παλαιστίνιοι μαχητές, ούτε εκτυλίσσονταν ανταλλαγές πυρών.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» η Σιρίν Αμπού Ακλεχ να σκοτώθηκε από πυρά μέλους του.

Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του