Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Ανάβυσσο: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κόσμος

Ισραήλ: «Σταματήστε τις μάχες και διαπραγματευτείτε με τη Χαμάς» ζητούν συγγενείς των ομήρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις μάχες και να διαπραγματευθεί για την απελευθέρωσή τους.

«Το μόνο που παίρνουμε πίσω είναι πτώματα. Θέλουμε να σταματήσετε τις μάχες και να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις», είπε η Νόαμ Πέρι, η κόρη ενός Ισραηλινού ομήρου στη Γάζα από τη Χαμάς, σε συγκέντρωση οικογενειών ομήρων στο Ισραήλ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται την επομένη της ανακοίνωσης του θανάτου τριών ομήρων, που σκοτώθηκαν “κατά λάθος” από τον ισραηλινό στρατό.

Κρατούσαν λευκή σημαία και μιλούσαν εβραϊκά, δήλωσε σήμερα ο στρατός.
“Είναι σαν ρωσική ρουλέτα: ποιος θα είναι ο επόμενος που θα μάθει για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου; Θέλουμε να μάθουμε ποια πρόταση είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Ρούμπι Τσεν, ο πατέρας του 19χρονου ομήρου Ιτάι Τσεν.

“Ο σιωνιστικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τους όρους μας για την απελευθέρωση (των ομήρων), κανένας από αυτούς δεν θα απελευθερωθεί εάν οι όροι μας δεν γίνουν δεκτοί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Αμπού Ομπέιντα.

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο όπου προβάλλονται εικόνες ορισμένων ομήρων και βομβαρδισμοί στη Γάζα και το οποίο τελειώνει με το μήνυμα στα εβραϊκά, τα αραβικά και τα αγγλικά: “Ο χρόνος τελειώνει”.

Σχεδόν 250 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της χωρίς προηγούμενο επίθεσης που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η ισλαμιστική οργάνωση στο ισραηλινό έδαφος, η οποία άφησε πίσω της 1.140 νεκρούς, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με τις αρχές.

Έως σήμερα, 129 όμηροι συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα και 11 σοροί έχουν επαναπατριστεί. Κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας που διήρκησε μια εβδομάδα και έληξε την 1η Δεκεμβρίου, απελευθερώθηκαν 105 όμηροι, από τους οποίους 80 στο πλαίσιο ανταλλαγής με Παλαιστίνιους που κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές.

Ως αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ υποσχέθηκε να “καταστρέψει” τη Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στη Γάζα και τα πλήγματά του έχουν προκαλέσει τον θάνατο 18.800 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία «δείχνει» τις ουκρανικές αρχές για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream
Ο στόχος ήταν να διακοπούν μόνιμα οι παραδόσεις αερίου μέσω των αγωγών και να εμποδιστεί η Ρωσία από το να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από το εμπόριο φυσικού αερίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές προσπάθειές της
Αναταράξεις στην επιφάνειας της θάλασσας μετά την έκρηξη τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα 6
Όλεθρος στο Κίεβο από μπαράζ ρωσικών επιθέσεων: Στους 18 οι νεκροί και σχεδόν 100 τραυματίες
Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι στόχευσε κατοικημένες περιοχές - Έχουν ισοπεδωθεί κτίρια στο Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις - Η Μόσχα τονίζει ότι θα αυξήσει την πίεση
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο
Πάνω από 90 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία μέσα σε 15 ημέρες - Σε επιφυλακή οι αρχές για νέο κύμα καύσωνα
Η υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Γαλλίας ζήτησε από τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και κατήγγειλε επικίνδυνες συμπεριφορές νέων που πηδούν στα κανάλια από γέφυρες για να δροσιστούν
REUTERS