Κόσμος

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων της Χαμάς πραγματοποιούν πορεία από το Τελ Αβίβ μέχρι την Ιερουσαλήμ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγγενείς ομήρων, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησαν σήμερα από το Τελ Αβίβ για μια πορεία πέντε ημερών μέχρι την Ιερουσαλήμ ζητώντας «μια συμφωνία για τους ομήρους τώρα».

Η πορεία αυτή των 63 χιλιομέτρων θα περάσει από το κέντρο της χώρας και πρόκειται να οδηγήσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όπου οι συγγενείς θα απαιτήσουν απ’ αυτόν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων» της Χαμάς, εξήγησε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισθέντων.

Η οργάνωση αυτή, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις 7 Οκτωβρίου, όταν 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 απήχθησαν από την Χαμάς πολλαπλασιάζει τις εκδηλωσεις και τις ομιλίες για να διατηρήσει την πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Ο Γιουβάλ Χαράν, ο πατέρας του οποίου Αβσαλόμ σκοτώθηκε και η μητέρα, η Σοσάν, απήχθη μαζί με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς του, είναι ο πρωτεργάτης αυτής της νέας πρωτοβουλίας, εξήγησαν οι οργανωτές.

Με τα πορτρέτα των ομήρων τυπωμένα πάνω σε μαύρα μπλουζάκια ή σε αφίσες, περισσότεροι από εκατό συγγενείς και υποστηρικτές τους ξεκίνησαν το μεσημέρι από την πλατεία του μουσείου καλών τεχνών του Τελ Αβίβ, που έχει γίνει το σημείο όπου συγκεντρώνονται.

«Συμφωνία για τους ομήρους τώρα» έγραφαν πλακάτ των διαδηλωτών. Τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις για το θέμα αυτό από τη Χαμάς, όπως και από την ισραηλινή κυβένηση, έχουν φέρει στο προσκήνιο αυτή την πιθανότητα.

 

Την Κυριακή, ο Νετανιάχου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο NBC το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.

Χθες, Δευτέρα, ο ένοπλος κλάδος της Χαμάς κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές ότι «υπεκφεύγουν» στις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την ενδεχόμενη απελευθέρωση δεκάδων ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση «200 παιδιών και 75 γυναικών» φυλακισμένων στο Ισραήλ.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο της Νόα Μαρσιάνο, μιας 18χρονης στρατιώτη ομήρου της Χαμάς στη Γάζα, την επομένη της δημοσιοποίησης από το ισλαμιστικό κίνημα μιας φωτογραφίας που την εμφάνιζε να έχει «σκοτωθεί από ισραηλινό βομβαρδισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo