Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Συναγερμός για ομοβροντία πυραύλων από τους Παλαιστίνιους – Εικόνες καταστροφής σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Συναγερμός για ομοβροντία πυραύλων από τους Παλαιστίνιους – Εικόνες καταστροφής σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ
Φωτογραφία Reuters

Συναγερμοί ήχησαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο (7.10.2023) για αρκετά λεπτά στις νότιες περιοχές γύρω από τη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ για επιθέσεις με πυραύλους από τη μεριά των Παλαιστίνιων.

Εκρήξεις ακούγονταν σε πόλεις γύρω από το Τελ Αβίβ και έξω από την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με τον στρατό να μην δίνει άμεσα λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την προέλευσή τους, ωστόσο οι εικόνες από το Reuters δείχνουν μεγάλες καταστροφές και εκτοξεύσεις πυραύλων.

Κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άμεσα λεπτομέρειες για πιθανά θύματα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

Λίγη ώρα μετά, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι μπήκε «απροσδιόριστος αριθμός τρομοκρατών» στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι κάτοικοι στις γειτονικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε ο στρατός, καθώς δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ για πάνω από μία ώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις