Κόσμος

Ισραήλ: Συναγερμός για ομοβροντία πυραύλων από τους Παλαιστίνιους – Εικόνες καταστροφής σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμοί ήχησαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο (7.10.2023) για αρκετά λεπτά στις νότιες περιοχές γύρω από τη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ για επιθέσεις με πυραύλους από τη μεριά των Παλαιστίνιων.

Εκρήξεις ακούγονταν σε πόλεις γύρω από το Τελ Αβίβ και έξω από την Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, με τον στρατό να μην δίνει άμεσα λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την προέλευσή τους, ωστόσο οι εικόνες από το Reuters δείχνουν μεγάλες καταστροφές και εκτοξεύσεις πυραύλων.

Κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άμεσα λεπτομέρειες για πιθανά θύματα.

israel palestine missiles r

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

israel palestine missiles r

Λίγη ώρα μετά, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι μπήκε «απροσδιόριστος αριθμός τρομοκρατών» στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι κάτοικοι στις γειτονικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε ο στρατός, καθώς δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ για πάνω από μία ώρα.

israel palestine missiles r israel palestine missiles risrael palestine missiles r israel palestine missiles risrael palestine missiles r

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Dailymail: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέστρεψε στις ΗΠΑ με «λίστα εκδίκησης» – Στο στόχαστρο ο Τραμπ Τζούνιορ και η νέα σύζυγός του, μένει στον πρώην σύζυγό της
«Η Κίμπερλι έχει πολλούς λογαριασμούς να ξεκαθαρίσει», δήλωσε πηγή - Το σχέδιο διάλυσης του νέου ζευγαριού και η προδοσία του Τραμπ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ο Τραμπ ανακήρυξε το Οβάλ Γραφείο «ιστορικό μνημείο»: Με κόκκινο καπέλο «βέτο» μετά τη συντριβή στις ενδιάμεσες
Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να «θωρακίσει» τη χρυσοποίκιλτη διακόσμηση που επέλεξε ο ίδιος για το γραφείο του και την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ με το κείμενο του Οβάλ Γραφείου
Ανάλυση Guardian: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με υβριδικό πόλεμο – Από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις μέχρι τις κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά περιστατικών που, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται μεταξύ τους, επαναφέρουν τη συζήτηση για τον υβριδικό πόλεμο
Απογείωση αεροπλάνου 7
Μέτε-Μάριτ: Σάλος με βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μεταμόσχευση της – Ζήτησε συγγνώμη ο συγγραφέας
Ένα βιβλίο για το Μουντιάλ του 2026 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δότη πνευμόνων της Μέτε-Μάριτ
ARCHIVO - La princesa heredera de Noruega, Mette Marit, sonríe durante una recepción a deportistas noruegos que compitieron en los Juegos Paralímpicos de Milán Cortina, en Oslo, el viernes 10 de abril de 2026.