Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ισραήλ: Θα αποδείξουμε ότι η UNWRA έχει δεσμούς με την τρομοκρατία

Ισραήλ: Θα αποδείξουμε ότι η UNWRA έχει δεσμούς με την τρομοκρατία

«Το Ισραήλ θα καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τους δεσμούς της Urnwa με την τρομοκρατία», δήλωσε σήμερα (05.02.2024) ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, λίγο μετά την ανακοίνωση από τον ΟΗΕ της συγκρότησης μιας ανεξάρτητης επιτροπής που έργο της θα είναι η αξιολόγηση της «ουδετερότητας» της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Συγχαρητήρια στον ΟΗΕ για τη συγκρότηση αυτής της ερευνητικής επιτροπής», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς στο X, θεωρώντας «επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι 12 από τους 30.000 εργαζομένους της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε τη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής, με έργο αυτής την αξιολόγηση της «ουδετερότητας» της Unrwa, και της λειτουργίας της μετά τις κατηγορίες εις βάρος εργαζομένων της υπηρεσίας.

Επικεφαλής της επιτροπής αυτής θα είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά και η επιτροπή θα συνεργαστεί με τρία ερευνητικά κέντρα (Ινστιτούτο Raoul Wallenberg στη Σουηδία, Ινστιτούτο Chr. Michelsen στη Νορβηγία και Δανικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DIHR), τονίζεται σε δελτίο Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις