Κόσμος

Ισραήλ: Τον θάνατο 4 ομήρων της Χαμάς ανακοίνωσαν οι IDF

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν πως άλλοι τέσσερις εκ των ομήρων της Χαμάς είναι νεκροί. Συνολικά, 41 από τους 120 αιχμαλώτους της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι άλλοι τέσσερις από τους ομήρους της Χαμάς είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι IDF επιβεβαίωσαν τον θάνατο άλλων τεσσάρων ομήρων, αφού εξασφάλισαν νέα στοιχεία στη διάρκεια επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ύστερα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο 79χρονος Χαΐμ Πέρι, ο 84χρονος Αμιράμ Κούπερ, ο 80χρονος Γιοράμ Μέτσγκερ και ο 51χρονος Ναντάβ Πόπλγουελ φέρονται να μεταφέρθηκαν στη Χαν Γιούνις, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από αρκετούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού στρατού.

ISRAEL HOSTAGES REUTERS

Chaim Peri

ISRAEL HOSTAGES REUTERS

Amiram Cooper

ISRAEL HOSTAGES REUTERS

Yoram Metzger

ISRAEL HOSTAGES REUTERS

Nadav Popplewell

Τον Δεκέμβριο, η Χαμάς είχε δώσει στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο των Πέρι, Κούπερ και Μέτσγκερ, οι οποίοι είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ.

Τον Μάρτιο, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Τον Μάιο, η Χαμάς είχε δημοσιοποιήσει, επίσης, βίντεο του Πόπλγουελ, αλλά ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ο 51χρονος από το κιμπούτς Νιρίμ ήταν ήδη νεκρός τότε.

Συνολικά, οι IDF έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 41 εκ των 120 αιχμαλώτων της Χαμάς που παρέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
FT: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ουκρανία το Ντονμπάς ως αντάλλαγμα για τις εγγυήσεις ασφαλείας
Θετική η Ουάσιγκτον να στείλει στο Κίεβο περισσότερο στρατιωτικό υλικό στην περίπτωση που δεχθεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από τους τομείς ουκρανικών ανατολικών περιφερειών που ελέγχει
Βολοντίμιρ Ζελενσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ αποσύρει από τη Μινεάπολη τους πράκτορες της ICE μετά τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι – Ξεχειλίζει η οργή από τους διαδηλωτές
Η αμερικανική κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο στον Άλεξ Πρέτι, όπως έκανε και με τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ - Αντιδρούν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί με την πολιτική του Τραμπ
Πράκτορες ICE