Κόσμος

Ισραήλ: Βεβήλωσαν στρατιωτικό νεκροταφείο στη Χάιφα

Άγνωστοι βεβήλωσαν δεκάδες επιτύμβιες πλάκες σε στρατιωτικό νεκροταφείο της Κοινοπολιτείας στη Χάιφα στο Ισραήλ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια ως έγκλημα μίσους και γίνονται έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο στη Χάιφα κείτονται τα λείψανα περίπου 340 στρατιωτικών από κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας, πεσόντων κατά τη διάρκεια κυρίως του Α΄ αλλά και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα εικονίζουν τουλάχιστον τριάντα επιτύμβιες πλάκες οι οποίες υπέστησαν βανδαλισμό, με κόκκινη μπογιά ενώ σε ορισμένες από αυτές ζωγραφίστηκαν σβάστικες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ότι η βεβήλωση των τάφων είναι ένα «αποτροπιαστικό έγκλημα» διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές θα κάνουν το παν για να βρουν ποιοι το διέπραξαν και να τους προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Βρετανία κατέλαβε την Παλαιστίνη, αποσπώντας την από την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και την κυβέρνησε βάσει διεθνούς εντολής για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την επιτροπή της Κοινοπολιτείας που είναι αρμόδια για τους τάφους των πεσόντων των πολέμων, οι 86 από τους 305 πεσόντες κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου που είναι θαμμένοι στη Χάιφα είναι άγνωστοι στρατιώτες, ενώ κείτονται επίσης εκεί 36 πεσόντες του Β΄ ΠΠ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρζάν Σατραπί: Πέθανε «από θλίψη» στα 56 της η Γαλλοϊρανή δημιουργός του «Περσέπολις»
«Η Μαρζάν Σατραπί πέθανε από θλίψη λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Ματίας Ρίπα, του συζύγου της και έρωτα της ζωής της», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειάς της στο AFP.
Μαρζάν Σατραπί
Βετεράνος στην Καλιφόρνια έδεσε με εκρηκτικά πολίτες και τους κράτησε αιχμάλωτους για 15 ώρες - Εξουδετερώθηκε από το FBI
Με βαρύ ιστορικό σε αδικήματα σεξουαλικής φύσης κι ιστορικό βίας ο 41χρονος πρώην στρατιωτικός - Τους κράτησε αιχμάλωτους σε τράπεζα με το FBI να περικυκλώνει το σημείο για την απελευθέρωση των ομήρων
Πράκτορες του FBI έξω από την τράπεζα για την σύλληψη του δράστη (AP Photo
Ακατάλληλα τρόφιμα προκαλούν κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα παιδιά κάτω των 5 ετών - Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ακατάλληλων τροφίμων
Τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ