Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ισραήλ: Βρέθηκε η σορός της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων της Χαμάς

Ισραήλ: Βρέθηκε η σορός της Σάνι Λουκ και άλλων δύο ομήρων της Χαμάς

Τις σορούς τριών ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς εντόπισε ο στρατός του Ισραήλ. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν είναι και η σορός της Σάνι Λουκ. 

Η Σάνι Λουκ είναι η κοπέλα που είχε έρθει από τη Γερμανία για το φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, η οποία εμφανιζόταν χωρίς τις αισθήσεις της κακοποιημένη στην καρότσα ενός αγροτικού με άνδρες της Χαμάς. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι, οι ισραηλινές αρχές ανακάλυψαν τις σορούς των Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζίκ Γκαλέντερ στη Τζαμπαλίγια της Γάζας μέσα σε σήραγγες της Χαμάς. Και οι τρεις είχαν πάει στο μουσικό φεστιβάλ. 

Ο Χαγκάρι είπε ότι τα πτώματα ανασύρθηκαν σε μια ολονύκτια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τον στρατό και την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet. Επισήμανε ότι οι τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν επί τόπου από τη Χαμάς, και μετά τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Η Λουκ διασκέδαζε στο πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023 όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλλαν στο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 260 νέους.

Σημειώνεται πως η Shani Louk, ισραηλογερμανίδα, ήταν σε ένα από τα φρικιαστικά βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς. Η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στο διαδίκτυο. Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς.

Η Shani Louk ήταν από το Ισραήλ, αλλά είχε γερμανικές ρίζες και γερμανικό διαβατήριο. Έφυγε και μετακόμισε στη Γερμανία. Το τραγικό είναι ότι η γυναίκα αυτή που δολοφονήθηκε με φρικιαστικό τρόπο ήταν οπαδός της ειρήνης και αντιρρησίας συνείδησης. Είχε αρνηθεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία στο Ισραήλ και το γερμανικό διαβατήριό της βοήθησε να πετύχει το στόχο της.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις