Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ιστορική μέρα” για τον Νετανιάχου τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ

“Ιστορική μέρα” για τον Νετανιάχου τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ

Για μια “ιστορική μέρα” έκανε λόγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στα εγκαίνια της Αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, μια κίνηση αναγνώρισης της πόλης ως πρωτεύουσα της χώρας. Μια “ιστορική μέρα” που είναι βαμμένη στο αίμα από πάνω ως κάτω, αφού δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινά πυρά και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Ντόναλντ Τραμπ για το “θάρρος” του να μεταφέρει την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος “έγραψε ιστορία”, είπε ο Νετανιάχου κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας. “Τι λαμπρή ημέρα. Αυτή η ημέρα θα χαραχτεί στην εθνική μνήμη μας για πολλές γενιές”, πρόσθεσε.

“Βρισκόμαστε στην Ιερουσαλήμ και είμαστε εδώ για να μείνουμε”, τόνισε.

“Σας ευχαριστούμε πρόεδρε Τραμπ που είχατε το θάρρος να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας” συνέχισε, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ “αιώνια, αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ”.

Ένα θάρρος και και μια αποφασιστικότητα που φάνηκε και από τους δεκάδες νεκρούς Παλαιστινίους την ημέρα των εγκαινίων αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις