Site icon NewsIT
21:22 Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026

Ισχυρός σεισμός 7,6 ρίχτερ ταρακούνησε τον Παναμά – Προειδοποίηση για τσουνάμι από τη Χιλή μέχρι τη Χαβάη

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 33 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Μακαράκας

Σεισμός στον Παναμά

Photo / X

Στον «χορό των Ρίχτερ» βρέθηκε ο Παναμάς το βράδυ της Παρασκευής 09.10.2026, όταν ισχυρός σεισμός, ταρακούνησε τη χώρα.

Ο πολύ ισχυρός σεισμός στον Παναμά, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, είχε μέγεθος 7,6 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για πιθανά «επικίνδυνα» παλιρροϊκά κύματα στα παράλια σχεδόν όλων των χωρών της κεντρικής Αμερικής στον Ειρηνικό, καθώς επίσης και στην Κολομβία, τον Ισημερινό και το Περού μέσα στις επόμενες τρεις ώρες. Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσε επίσης η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής. Το αμερικανικό κέντρο ανέφερε επίσης ότι υπάρχει απειλή για τσουνάμι και στη Χαβάη.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media έχουν αποτυπώσει τη στιγμή του σεισμού και φαίνεται ότι τρέμει η γη και τα κτίρια.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται ο κόσμος πανικόβλητος να έχει βγει στους δρόμους.

Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πόλη του Παναμά αλλά και την πρωτεύουσα της γειτονικής Κόστα Ρίκα.

Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν ζημιές ή θύματα στον Παναμά. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με εκκενώσεις κτιρίων.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για σημαντικές ζημιές ή και θύματα από τον σεισμό.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version