Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιταλία: 12 παιδιά μεταξύ των νεκρών από το ναυάγιο με τους μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας

Ιταλία: 12 παιδιά μεταξύ των νεκρών από το ναυάγιο με τους μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας
Φωτογραφία Reuters

Στους 59 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με τους μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων οι 12 είναι παιδιά, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βάντα Φέρο.

«Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί», πρόσθεσε η υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας για το ναυάγιο με τους μετανάστες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, οι περισσότερες σοροί βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θέρετρου στην επαρχία του Κρότωνα ενώ και άλλες εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Πάντως, οι διασωστικές Αρχές της Ιταλίας έχουν καταφέρει να σώσουν και 80 ανθρώπους, οι οποίοι περιέγραψαν τις στιγμές φρίκης. Όπως διηγήθηκαν, το πλεούμενο μήκους 20 μέτρων προσέκρουσε σε βράχια λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στα μανιασμένα κύματα.

«Αποτελεί εγκληματική πράξη. Είναι απάνθρωπο το να ανταλλάσσεται η ζωή ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του “εισιτηρίου” που πλήρωσαν, με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού», ανέφερε η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης για το ναυάγιο.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το ναυάγιο με τους μετανάστες στην Ιταλία:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις