Κόσμος

Ιταλία: 13.708 κρούσματα κορονοϊού και ασυνήθιστα πολλοί νεκροί

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός θανάτων από κορονοϊό, στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Έχασαν την ζωή τους 627 άνθρωποι και τα κρούσματα είναι 13.708. Ο πολύ υψηλός αριθμός θανάτων, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, ενδεχομένως οφείλεται στο ότι, λόγω του Καθολικού Πάσχα, τις περασμένες ημέρες μπορεί να μην δημοσιοποιήθηκαν εγκαίρως από όλες τις περιφέρειες της χώρας, τα ακριβή στοιχεία των ασθενών που έχασαν την μάχη κατά της covid-19.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 339.939 διαγνωστικά τεστ, το 4% από τα οποία προέκυψε θετικό. Σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο, το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε κατά 2,9%. Χθες τα περιστατικά ήταν 7.767, με 421 νεκρούς

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορονοϊό είναι 60 λιγότεροι από την χθεσινή ημέρα και 21 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (2.569), το Πεδεμόντιο (1.464) με κύρια πόλη το Τορίνο και η Καμπανία (1.358) με πρωτεύουσα τη Νάπολη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρά δύο παιδιά από τροφική δηλητηρίαση στην Κωνσταντινούπολη - Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση οι γονείς τους
Η οικογένεια που καταγόταν από την Γερμανία έπαθε τροφική δηλητηρίαση πιθανώς από μύδια που αγόρασαν από έναν πλανόδιο πωλητή και γεμιστές πατάτες, γνωστές ως «kumpir»
μύδια
Ο Βασιλιάς Κάρολος γίνεται 77 ετών και γιορτάζει σημαντικές νίκες κόντρα στα σκάνδαλα, στον καρκίνο και στις χαμηλές προσδοκίες
Από τον επιδέξιο χειρισμό του Τραμπ, στην ιστορική προσευχή με τον Πάπα στο Βατικανό, ο Βρετανός Βασιλιάς απέδειξε τις πολιτικές του ικανότητες
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, κοιμάται μόνο 2 ώρες καθημερινά - Ανησυχίες για την «κουλτούρα» υπερβολικής εργασίας
Η ίδια μάλιστα είχε πει την χαρακτηριστική φράση «Θα δουλεύω, θα δουλεύω, θα δουλεύω, θα δουλεύω και θα δουλεύω και θα συνεχίσω να δουλεύω»
Σανάε Τακαίτσι