Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: 727 ζωές «θέρισε» σε μια μέρα ο κορονοϊός – 13.155 οι νεκροί συνολικά

Ιταλία κορονοϊός

Δεν έχει τέλος το δράμα στην γειτονική Ιταλία, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια αυτό που συμβαίνει. Μέρα δεν περνά χωρίς να ανακοινωθούν εκατοντάδες νέα θύματα του κορονοϊού, ο οποίος “γονατίζει” την ιστορική ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ιταλία ζει έναν εφιάλτη, ένα καθημερινό δράμα, με “πρωταγωνιστή” τον κορονοϊό. Μια ακόμη ημέρα που οι αριθμοί προκαλούν σοκ και δέος…

Η νέα “εφιαλτική” επίδοση του κορονοϊού στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι πια 110.574. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.155. συνολικά, ενώ παράλληλα, 16.847 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 105.792 και είχαν χάσει την ζωή τους 12.428 άνθρωποι ενώ 15.729 είχαν θεραπευθεί.

Click4more: Κορονοϊός: «Κάθε μέρα χάνουμε ανθρώπους στη Νέα Υόρκη» – Συγκλονίζει Ελληνίδα καθηγήτρια

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 727 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.782 νέα κρούσματα. 1.118 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

4.035 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.403 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 48.134 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 44.733 και οι νεκροί 7.593. Δηλαδή κατά 4.281 (!) περισσότεροι από ό, τι σε ολόκληρη την Κίνα του 1,3 δισ. ανθρώπων (σ.σ. η οποία μετρά συνολικά  3.312).

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.787 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.732. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.625, με 499 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει και πάλι αύξηση (+3,8%) μετά από έξι ημέρες συνεχούς πτώσης. Ο αριθμός των νεκρών περιορίζεται ελαφρά. Η ιταλική κυβέρνηση παρέτεινε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 13 Απριλίου, καθιστώντας σαφές, πάντως, ότι θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρις ότου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ιταλία κορονοϊός

Μέσα σε όλα… επιθέσεις χάκερ στην Ιταλία!

Εν τω μεταξύ, κυβερνοπειρατές προσέβαλαν την ιστοσελίδα της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας της Ιταλίας, αναγκάζοντάς την σήμερα να κλείσει την ώρα που πολυάριθμοι πολίτες άρχιζαν να καταθέτουν αιτήσεις για τα επιδόματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πασκουάλε Τριντίκο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η υπηρεσία INPS είχε λάβει 339.000 αιτήματα για τα επιδόματα των 600 ευρώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως οι χάκερς κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

«Κατά τις τελευταίες ημέρες είχαμε δεχθεί πολλές κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλη πτώση του συστήματος. Συνέχισαν και σήμερα κι αναγκασθήκαμε να κλείσουμε την ιστοσελίδα», δήλωσε ο Τριντίκο στην κρατική ραδιοτηλεόραση RAI.

Click4more: Βρετανία: Θερίζει ο κορονοϊός! 563 νεκροί σε μια ημέρα και 4.324 νέα κρούσματα!

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα οικονομική κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κορονοϊού, θέσπισε το επίδομα των 600 ευρώ για το οποίο μπορούν να καταθέσουν αίτηση όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι εποχικοί εργαζόμενοι. Μολαταύτα, οι χρήστες που προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της διαπίστωσαν δυσκολίες. Ορισμένοι ενημέρωσαν πως προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων εμφανίζονταν στην οθόνη όταν προσπαθούσαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία.

Ο Τριντίκο δήλωσε πως ενημέρωσε την αστυνομία για την κυβερνοεπίθεση, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών της Ιταλίας, κατά τη μάχη που δίνει η χώρα ενάντια στον κορονοϊό. Πάντως δεν επεσήμανε εάν υπάρχει παραβίαση δεδομένων.

Το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ερευνήσουν ποιος κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις. «Τα τσακάλια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», δήλωσε εμφατικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αντρέα Ορλάντο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις