Κόσμος

Ιταλία: Αφαιρούν προσωρινά την άδεια οπλοφορίας του βουλευτή του κόμματος της Μελόνι που πυροβόλησε συγγενή αστυνομικού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναστέλλεται η άδεια οπλοφορίας του Ιταλού βουλευτή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι. Ο Εμανουέλε Πότσολο φέρεται να τραυμάτισε συγγενή αστυνομικού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Την άδεια οπλοφορίας του Ιταλού βουλευτή Εμανουέλε Πότσολο, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, και  σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, φέρεται να τραυμάτισε, χωρίς πρόθεση, συγγενή αστυνομικού, πρόκειται να αναστείλει η νομαρχία της πόλης Μπιέλα, έξω από το Τορίνο.

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, ο Πότσολο δεν θέλησε να παραδώσει τα ρούχα που φορούσε στο πάρτι, ώστε να εξακριβωθεί από τις αρχές αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας. Η άρνησή του στηρίχθηκε σε σχετικό δικαίωμα που του προσφέρει η βουλευτική του ασυλία.

Στο συγκεκριμένο πάρτι, όπως έγινε γνωστό, ήταν παρών και ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ντελ Μάστρο, ο οποίος, όπως και ο Πότσολο, ανήκει στο κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάντως, ο 31 ετών άνδρας που τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, έως τώρα δεν έχει υποβάλει μήνυση.

Ο Ιταλός βουλευτής, τέλος, σε κατάθεσή του στους καραμπινιέρους παραδέχθηκε ότι το μικρό περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε είναι δικό του, αλλά αρνήθηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε στον Λευκό Οίκο για να «μαλακώσει» τον Ντόναλντ Τραμπ και να φτιάξει τις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει εδώ και καιρό το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αποκαλέσει και «χάρτινη τίγρη», έχει εξοργιστεί από την απροθυμία μελών της Συμμαχίας να στηρίξουν τις ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ