Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: «Αποθεώνει» το Καστελλόριζο η La Repubblica – RAI και όμιλος Μπερλουσκόνι «υποκλίνονται» στην Ελλάδα

Ιταλία: «Αποθεώνει» το Καστελλόριζο η La Repubblica – RAI και όμιλος Μπερλουσκόνι «υποκλίνονται» στην Ελλάδα

Ιταλικά ΜΜΕ εκθειάζουν τα ελληνικά νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου και την ιδέα της Ελλάδας να τα μετατρέψει σε covid free.

Συγκεκριμένα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αφιερώνει μέσα από την ιστοσελίδα της ρεπορτάζ μισής ώρα για το Καστελλόριζο.

Η εφημερίδα της Ρώμης προβάλλει τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων του νησιού και μαρτυρίες Ιταλών που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί και το χαρακτηρίζουν “επίγειο παράδεισο”. Οι ξενοδόχοι του νησιού δηλώνουν βέβαιοι ότι φέτος τα δωμάτιά τους θα γεμίσουν και πάλι, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν ήρεμες διακοπές, σε επαφή με την φύση.

Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, σε ρεπορτάζ του από την Σαντορίνη και την Μύκονο, τονίζει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος» και ότι «η Ελλάδα εντυπωσίασε με την ιδέα της για νησιά covid safe». Παράλληλα, ασκεί κριτική στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών της χώρας, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η δημόσια τηλεόραση RAI, τέλος, αναφέρεται στο πόσο «μαγνητίζουν τους Ιταλούς» τα νησιά του Αιγαίου και στην μεγάλη πιθανότητα, η φετινή τουριστική περίοδος, να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις