Κόσμος

Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγών στις ΜΕΘ

Αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στα κρούσματα κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία έφτασαν σήμερα τα 5.901 με 41 νεκρούς. Επίσης εισήχθησαν 62 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας, όπου συνολικά νοσηλεύονται 514 άνθρωποι. Χθες, τα νέα κρούσματα ήταν 4.619, με 39 νεκρούς.

Παράλληλα, 5.076 ασθενείς έχουν εισαχθεί στους θαλάμους κορονοϊού των ιταλικών νοσοκομείων και 81.603 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η Ιταλία είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός».

«Δεν θα στείλουμε ποτέ την αστυνομία στo σπίτι των πολιτών, αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε προσεκτικές συμπεριφορές, για να μπορέσουμε να χειριστούμε την φάση αυτή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Εξήγησε, δε, ότι «ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να μην κηρυχθεί και πάλι η χώρα σε κατάσταση γενικού lockdown» ενώ προέτρεψε τους Ιταλούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν συναντούν φίλους και συγγενείς, διότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, μέσα στο σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
1
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί
Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ - Οργή και αντιδράσεις κατά σατιρικού περιοδικού
Πρόκειται για μια γελοιογραφία στην οποία εμφανίζονται ο Μωάμεθ και ο Μωυσής να ανταλλάσσουν χαιρετισμό πάνω από μία πόλη της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζεται
Το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ
1