Κόσμος

Ιταλία: Δικαστήριο αθώωσε άνδρα από την κατηγορία βιασμού – «Η κοπέλα είχε πιει και τον ώθησε να τολμήσει»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του εφετείου του Τορίνο το οποίο αθώωσε νεαρό άνδρα από την κατηγορία βιασμού, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με το ότι «η κοπέλα είχε πιει και τον ώθησε να τολμήσει».

Οι δυο νέοι, φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, είχαν βρεθεί σε ένα μαγαζί του Τορίνο για να πιούν ένα ποτό. Η κοπέλα πήγε στην τουαλέτα, και όπως κατέθεσε, «ο νεαρός την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, έστω και αν εκείνη τού είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε».

Η πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση ήταν καταδικαστική για τον νέο, με ποινή φυλάκισης δυο ετών και δυο μηνών.

Τώρα, όμως, το εφετείο αποφάνθηκε ότι «η κοπέλα, εξαιτίας και της χρήσης αλκοόλ, ώθησε τον άνδρα να πλησιάσει, ενώ αρχικά είχε μείνει έξω από την πόρτα». Παράλληλα, έστω και αν ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κατέβασε το παντελόνι της κοπέλας, τα μέλη του εφετείου θεώρησαν ότι «το φερμουάρ, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης στιγμής, μπορεί να έσπασε επειδή ήταν κακής ποιότητας».

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι η αιτιολογία της απόφασης παραπέμπει σε περασμένες εποχές, στις οποίες οι γυναίκες θύματα βιασμού θεωρούνταν σχεδόν πάντα και ένοχες, με την λογική ότι «προκαλούσαν τον βιαστή τους».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί
Ο Άντι Μπέρναμ ετοιμάζεται να γίνει ο 5ος Βρετανός πρωθυπουργός σε 4 χρόνια - Το άγνωστο πολιτικό σχέδιο και η Ρέιτσελ Ριβς
Ορισμένοι βουλευτές των Εργατικών υποστηρίζουν την ιδέα να προσπαθήσουν να πείσουν τον Ντάρεν Τζόουνς, τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Μπέρναμ
Andy Burnham