Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία: Δημοσκοπική «πρωτιά» για το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» – Ακολουθεί η «Λέγκα»

Ιταλία: Δημοσκοπική «πρωτιά» για το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» – Ακολουθεί η «Λέγκα»

Το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Supermedia Youtrend. Παράλληλα, πρώτη πολιτική συμμαχία της χώρας παραμένει εκείνη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς (Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας και Φόρτσα Ιτάλια) με ποσοστό 49,2%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, τα Αδέλφια της Ιταλίας -με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι- εξασφαλίζουν το 20,4% της πρόθεσης ψήφου και αμέσως μετά ακολουθεί η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 20,3%.

Σε ό,τι αφορά τις δυο άλλες μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα «πείθει» το 19,5% των ιταλών, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 14,9%.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, σταματά στο 7,6% και η Ιtalia Viva (του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι) βρίσκεται μόλις στο 2,2%.

Συνολικά, η ευρύτατη πλειοψηφία κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξασφαλίζει το 72,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πρώτη πολιτική συμμαχία της χώρας παραμένει εκείνη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς (Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας και Φόρτσα Ιτάλια) με ποσοστό 49,2%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις