Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Εκλογές για αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά – Γρίφος Ματέο Ρέντσι

Ιταλία: Εκλογές για αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά – Γρίφος Ματέο Ρέντσι
φωτογραφία: αρχείο Intime News

Κάλπες για να εκλέξει νέο αρχηγό ετοιμάζεται να στήσει την προσεχή Κυριακή (3.3.2019) η Κεντροαριστερά στην Ιταλία.

Υποψήφιοι θα είναι ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος θεωρείται στην Ιταλία φαβορί.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μαουρίτσιο Μαρτίνα και ο Ρομπέρτο Τζακέτι, εκπρόσωπος της μεταρρυθμιστικής, φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

Οι σχολιαστές θεωρούν ότι ο Τζινγκαρέτι, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα εργαστεί για την επαναπροσέγγιση των Δημοκρατικών με τον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και με στόχο την επίτευξη εκλογικής συμμαχίας.

Ότι θα ξεπεραστεί, δηλαδή, η υπερσυγκεντρωτική διαχείριση που είχε επιβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Πολλοί διερωτώνται, βέβαια, αν ο Ρέντσι, που έχει εκλεγεί γερουσιαστής, θα παρακολουθήσει την όλη διαδικασία ως απλός θεατής, ή αν την τελευταία στιγμή – με δηλώσεις του – θα προσπαθήσει να την επηρεάσει.

Στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να πάρουν μέρος τουλάχιστο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Τέλος, αν επικρατήσει ο Τσινγκαρέτι, δεν είναι βέβαιο ότι οι Δημοκρατικοί θα κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του πρωθυπουργού Λουίτζι Ντι Μάιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις