Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία: Εμβολιάστηκε ο Μάριο Ντράγκι – Περίμενε υπομονετικά στη σειρά μαζί με τη σύζυγό του (pics)

Ιταλία: Εμβολιάστηκε ο Μάριο Ντράγκι – Περίμενε υπομονετικά στη σειρά μαζί με τη σύζυγό του (pics)

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, και η σύζυγός του -αμφότεροι ηλικίας 73 ετών-  εμβολιάστηκαν το πρωί της Τρίτης (30/3) κατά του κορονοϊού. Περίμεναν υπομονετικά για το εμβόλιο τους σε ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού που ιδρύθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης. 

Ο Μάριο Ντράγκι, και η σύζυγός του, Μαρία Σερενέλα Καπέλο, έκαναν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα φαίνεται να επιταχύνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Ιταλία, με πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει εμβολιάσει πλήρως 3,04 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ άλλα 3,6 εκατομμύρια έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ήταν μία από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που στις αρχές του μήνα σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης μετά από αναφορές για περίπου 30 περιπτώσεις σπάνιων θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα με αυτό. Οι περισσότερες χώρες επανεκκίνησαν τους εμβολιασμούς αφού ο ΕΜΑ ανακοίνωσε, σε νέο του πόρισμα, πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις