Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Έρευνα για τις απειλές κατά ομήρου που ασπάστηκε το Ισλάμ

Ιταλία: Έρευνα για τις απειλές κατά ομήρου που ασπάστηκε το Ισλάμ

Έρευνα διέταξε η ιταλική δικαιοσύνη σχετικά με τις ισλαμοφοβικές και μισαλλόδοξες απειλές που εκτοξεύονται εναντίον μίας νεαρής εργαζόμενης σε ανθρωπιστική ΜΚΟ.

Πρόκειται για την Σίλβια Ρομάνο, η οποία απήχθη το 2018 στην Κένυα και απελευθερώθηκε πρόσφατα, ενώ είχε προσηλυτισθεί στο Ισλάμ κατά τη διάρκεια της κράτησής της, αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Η εισαγγελία του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, ξεκίνησε έρευνα για «σοβαρές απειλές» κατά της Σίλβια Ρομάνο, ενώ αστυνομικά οχήματα περιπολούν γύρω από το σπίτι της, έπειτα από τα προσβλητικά σχόλια και τις απειλές εναντίον της στα κοινωνικά δίκτυα επειδή άλλαξε θρήσκευμα.

Την Κυριακή την Ρομάνο υποδέχθηκε στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και η ίδια δήλωσε πως ασπάσθηκε εθελούσια το Ισλάμ κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

«Πρόσωπα σαν κι αυτήν θα εκτελούνταν σε αμερικανικές Πολιτείες που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή», αναφέρεται σε μία από τις αναρτήσεις εναντίον της στα κοινωνικά δίκτυα.

«Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον Εβραίο που, αφού απελευθερώθηκε από στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσηλυτίσθηκε στον ναζισμό και επέστρεψε στο σπίτι του, φορώντας τη στολή των SS;», έγραψε από την πλευρά του χθες ο Σιμόνε Αντζελοσάντε, δήμαρχος της πόλης Οβίντολι και περιφερειακός σύμβουλος με την ξενοφοβική Λέγκα στην περιφέρεια του Αμπρούτσο (κέντρο), μιλώντας για τη μεταστροφή της νεαρής γυναίκας.

«Εάν είμαι ευχαριστημένος με την απελευθέρωση της Σίλβια Ρομάνο; Ασφαλώς και όχι. Τώρα θα έχουμε συν έναν μουσουλμάνο και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα» (τα λύτρα που φέρεται ότι καταβλήθηκαν για την απελευθέρωσή της), έγραψε στη δική του σελίδα στο Facebook ο Μάσιμο Τζορτζέτι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην περιφέρεια του Βένετο, η οποία διοικείται από τη Λέγκα, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Ο ίδιος αργότερα διέγραψε αυτό το μήνυμα, αλλά επιβεβαίωσε το περιεχόμενό του, μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο τηλεφωνικά.

Πλήρωσε λύτρα η ιταλική κυβέρνηση

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της Ρώμης πλήρωσε λύτρα για να επιτύχει την απελευθέρωση της Σίλβια Ρομάνο, η οποία απήχθη στις 20 Νοεμβρίου 2018 σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Κένυα από μια ένοπλη ομάδα, που προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ εναντίον των κατοίκων και είχε τραυματίσει πέντε άτομα. Η 24χρονη Ρομάνο εργαζόταν ως εθελόντρια σε ορφανοτροφείο τη στιγμή της απαγωγής της

Τα στοιχεία που αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για τα λύτρα κυμαίνονται από 1,5 εκατομμύριο έως 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση αρνείται ότι τα έχει καταβάλει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης η ανθρωπιστική ΜΚΟ, για την οποία εργαζόταν, δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει εκείνη και το υπόλοιπο προσωπικό της.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις