Κόσμος

Ιταλία: Η κυβέρνηση Λέτα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από τη γερουσία

Με 233 ψήφους υπέρ, 59 κατά και 18 αποχές, η γερουσία της Ρώμης έδωσε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βουλή είχε δώσει με ευρεία πλειοψηφία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού πολιτικού χθες βράδυ. Απευθυνόμενος στους γερουσιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι «η χώρα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και, στην κατάσταση αυτή, δεν πρέπει να παραπλανάμε τους πολίτες».

Ο Λέτα επισήμανε παράλληλα πως θεωρεί ότι «οι προσδοκίες σχετικά με το έργο και τις δυνατότητες της κυβέρνησής μας είναι υπερβολικές». Κατά τον ίδιο, «η μόνη εναλλακτική λύση για την Ιταλία στην παρούσα φάση είναι η κυβέρνηση αυτή ευρείας συμμετοχής».

Σήμερα ο Λέτα αναμένεται στο Βερολίνο για μια συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ αύριο θα μεταβεί στο Παρίσι για συνομιλία με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη εσωτερική κόντρα της κυβέρνησης Λέτα, με αφορμή τον φόρο πρώτης κατοικίας

“Συγχαρητήρια” και πρόσκληση στο Βερολίνο από Μέρκελ στον Ενρίκο Λέτα

Ιταλία: Oρκίσθηκε παρά τους πυροβολισμούς η κυβέρνηση του Λέτα

 

“Να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία” – Τι δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
Νέα απειλή Τραμπ σε Ιράν: «Θα σας χτυπήσουμε σκληρά σήμερα ή αύριο» – «Τα Μνημόνια δεν σημαίνουν και πολλά όταν έχεις να κάνεις με αχρείους»
«Κόκκινο» χτυπάει το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στέλνει νέα αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν,...
Ντόναλντ Τραμπ
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ