Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ανακοίνωσε τους υπουργούς της

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ανακοίνωσε τους υπουργούς της
Φωτογραφία Reuters

Το πρωί του Σαββάτου (22.10.2022), στις 10 π.μ. (τοπική ώρα), θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, καθώς η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι 26.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις