Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία: Κλειστά τα σχολεία για δυο ημέρες στην Περούτζια λόγω του σεισμού

Ιταλία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περούτζια, στην κεντρική Ιταλία λόγω των σεισμών της Πέμπτης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από την σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Ούμπρια στην Ιταλία.

Οι ισχυρότερες δονήσεις σημειώθηκαν στις 16.05 το απόγευμα τοπική ώρα (4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), στις 20.08 (4,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 20.13 (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ). Πριν από λίγο, η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας έκανε γνωστό ότι δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή να έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, στην περιφέρεια Ούμπρια, μετά τις δονήσεις αυτές βγήκαν στον δρόμο και ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες αποφάσισαν, πάντα για προληπτικούς λόγους, να εκκενώσουν τέσσερα κτίρια, στα οποία διαμένουν συνολικά τριάντα άνθρωποι. Αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις