Κόσμος

Ιταλία – Κορονοϊός: 12.532 νέα κρούσματα και 448 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραμένει υψηλά το επιδημιολογικό φορτίο στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12.532 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 448 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 91.656 διαγνωστικά τεστ, το 13,6% των οποίων ήταν θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 18.627, με 361 θανάτους.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ της χώρας είναι κατά 27 περισσότεροι και στους νοσοκομειακούς θαλάμους αυξήθηκαν κατά 176. Από την αρχή της επιδημίας στην Ιταλία μολύνθηκαν 2.289.021 άνθρωποι, ενώ οι θάνατοι έχουν αγγίξει τους 79.203.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια (1.942) με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Ακολουθούν το Βένετο (1.715), η Σικελία (1.587) και η Λομβαρδία (1.488).

Όσον αφορά τέλος, τα ιταλικά σωφρονιστικά ιδρύματα, μειώνεται ο αριθμός των φυλακισμένων που είναι θετικοί στην Covid-19: Στις 13 Δεκεμβρίου του 2020 ήταν 1.088, ενώ μετά σχεδόν ένα μήνα, στις 8 Ιανουαρίου, είχαν μειωθεί στους 537. Οι 499 μεταξύ αυτών είναι ασυμπτωματικοί, 12 είναι θετικοί και λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή εντός της φυλακής και άλλοι 26 κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στη Βενεζουέλα και έκτοτε αγνοούνται
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου αεροσκάφος με 146 απελαθέντες Βενεζουελάνους, ανάμεσά τους 19 γυναίκες και επτά παιδιά, προσγειώθηκε στο Καράκας και τους πήγαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε
Κτίριο που έχει καταρρεύσει στη Λα Γκουάιρα