Κόσμος

Ιταλία – Κορονοϊός: Αύξηση εισαγωγών σε ΜΕΘ και θανάτων – Η Ρώμη κινδυνεύει με μέτρα

Σήμερα στην Ιταλία αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού, όπως και οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα, έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ενώ χθες ήταν 7. Σε σύνολο 88.247 διαγνωστικών τεστ, το 3,5% προέκυψε θετικό, ενώ χθες ήταν 2,7%.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 3.177 κρούσματα, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν 4.743. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα νοσηλεύονται 182 ασθενείς με κορονοϊό, 4 περισσότεροι από χθες. Στους δε νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 1.512, δηλαδή 120 περισσότεροι από χθες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τύπο, αν στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης οι μολύνσεις συνεχίσουν να αυξάνονται με τον ρυθμό της τελευταίας εβδομάδας, μέχρι τις 20 Αυγούστου είναι πολύ πιθανό να αποφασιστούν νέα περιοριστικά μέτρα. Η κύρια αιτία, ως γνωστόν, είναι οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των φιλάθλων στην Αιώνια Πόλη, αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χακάν Φιντάν: Ιστορική παραίσθηση η μη αποδοχή της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
Ισχυρίστηκε ότι «στο βόρειο τμήμα ζουν Τούρκοι, στο νότιο τμήμα ζουν Έλληνες και, χάρη στην παρουσία του τουρκικού στρατού, από το 1974 και μετά, συνεχίζεται η ζωή χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι»
Χακάν Φιντάν
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου