Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Κορονοϊός η αιτία για 683 θανάτους σε μόλις 24 ώρες

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 683 άνθρωποι από κορονοϊό και καταγράφηκαν 18.236 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 185.320 διαγνωστικά τεστ, το 9,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, στην χώρα, οι θάνατοι ήταν 680, με 17.572 περιστατικά. Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 67.220 άνθρωποι.

Και σήμερα, ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό, που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρουσιάζει μείωση: είναι 71 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Σε ότι αφορά, δε, τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση συνεχίζει να βρίσκεται το Βένετο (4.402), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.730) και η Εμίλια Ρομάνια (1.667).

Click4more: Κορονϊός – Μέρκελ: «Αν δούμε πόσοι πεθαίνουν, θα αντιληφθούμε πόσοι μπορούν να σωθούν με το εμβόλιο»

Σήμερα το βράδυ, ή το αργότερο αύριο το πρωί, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να αποφασίσει ην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων την περίοδο των γιορτών. Το πιο πιθανό, είναι να μετατραπεί όλη η χώρα σε «κόκκινη ζώνη» στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και από τις 31 του μηνός, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Με κύριο στόχο, να περιοριστεί η δυνατότητα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια του Βένετο αποφάσισε ήδη την υιοθέτηση τοπικών περιορισμών. Από τις 19 του μηνός, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις από τον ένα δήμο στον άλλο, θα σταματούν υποχρεωτικά στις 2 το μεσημέρι. Μετά από αυτή την ώρα, τα καταστήματα και οι διάφορες επιχειρήσεις θα μπορούν να μένουν ανοικτά για πωλήσεις και συναλλαγές, όμως, μόνον με τους κατοίκους της περιοχής στην οποία εδρεύουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις