Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ιταλία: Κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης κατηγορείται για χρηματισμό από εταιρίες

Ιταλία: Κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης κατηγορείται για χρηματισμό από εταιρίες
Italian Prime Minister Giuseppe Conte (Reuters)

Στη δίνη πολιτικού σκανδάλου η Ιταλία, καθώς επίλεκτο στέλεχος της κυβέρνησης Κόντε και της Λέγκα κατηγορείται για διαφθορά.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Μεταφορών Αρμάντο Σίρι, ο οποίος επειδή φέρεται να έλαβε “δώρα” για να προωθήσει τα συμφέροντα εταιρειών ανανεώσιμης ενέργειας στην Ιταλία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο την απομάκρυνσή του, απόφαση που συνιστά πλήγμα για τη Λέγκα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σίρι, υφυπουργός Μεταφορών και οικονομικός σύμβουλος του Σαλβίνι, είναι υπό διερεύνηση από την ιταλική Δικαιοσύνη για την υπόθεση χρηματισμού του.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του Κόντε, ο ίδιος ο Σίρι διακήρυξε την αθωότητά του, προσθέτοντας όμως ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν οι εισαγγελείς δεν βάλουν γρήγορα την υπόθεση στο αρχείο, μετά την κατάθεσή του.

Ο Σαλβίνι ήθελε να παραμείνει ο Σίρι στη θέση του, ενώ ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων, ζητούσε την παραίτησή του.

“Οι μελλοντικές παραιτήσεις δεν έχουν νόημα”, είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απορρίπτοντας την προσπάθεια του Σίρι να καθυστερήσει την απόφαση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έλαβε μια πολιτική απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατάληξη της συνεχιζόμενης δικαστικής έρευνας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις