Κόσμος

Ιταλία: «Κόβουν» το νερό σε σιντριβάνια και πάρκα λόγω λειψυδρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η λειψυδρία που αντιμετωπίζει η Ιταλία αναγκάζει τον δήμαρχο του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, να «κόψει» το νερό στα σιντριβάνια και το πότισμα πάρκων αλλά και στους… πολίτες για να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει πολύ έντονα το φαινόμενο της λειψυδρίας και για αυτό αναζητούνται τρόποι περιορισμού της χρήσης του νερού στο Μιλάνο. Μάλιστα, ο δήμαρχος απηύθυνε «δυναμική σύσταση» προς τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο το πότισμα των φυτών στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους και να μην κατεβάσουν κάτω από τους 26 βαθμούς την θερμοκρασία των κλιματιστικών τους σε σπίτια και γραφεία.

Πάντως, δεν «έκλεισε» τις εκατοντάδες υπαίθριες δημόσιες βρύσες ώστε να μπορούν να ξεδιψάνε οι πολίτες λόγω και του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, έχει κηρύξει ολόκληρη την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην IAEA να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Βανς
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει ότι οι Ιρανοί «δέχθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση στους επιθεωρητές» της IAEA στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις
ιράν
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί