Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία – Κραυγή αγωνίας: “Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι στο ξενοδοχείο”

Ιταλία – Κραυγή αγωνίας: “Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι στο ξενοδοχείο”

Φόβοι για πολλούς νεκρούς στο ξενοδοχείο Rigopiano, στις πλαγιές του Gran Sasso, που θάφτηκε από χιονοστιβάδα μετά από αλεπάλληλους σεισμούς που έπληξαν την κεντρική Ιταλία.

“Είμαι ασφαλής επειδή πήγα να πάρω κάτι από το αυτοκίνητο. Η γυναίκα μου και οι δυο γιοι μου βρίσκονταν στο ξενοδοχείο”, δήλωσε ο 38χρονος Giampiero Parete που διασώθηκε μαζί με τον Fabio Salzetta. “Ήρθε η χιονοστιβάδα. Καταπλακωθήκαμε από το χιόνι αλλά καταφέραμε να βγούμε από το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν θάφτηκε και περίμενα εκεί να φτάσει βοήθεια”, σημείωσε ο 38χρονος.

Ο Giampiero Parete δέχεται τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της Πεσκάρα και την υποστήριξη ψυχολόγων του ASL. Έφτασε σε κατάσταση υποθερμίας αλλά η κλινική του εικόνα δεν είναι ανησυχητική.

Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Rigopiano, στην επαρχία της Πεσκάρα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δύο άνθρωποι και ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός. Στο ξενοδοχείο υπολογίζεται ότι βρίσκονταν 20 με 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. “Υπάρχουν πολλοί νεκροί” σημείωσε ο Antonio Crocetta που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

“Φωνάζουμε δυνατά, αλλά δεν απαντά κανείς. Βλέπουμε μέσα φώτα, αλλά δεν ακούγονται φωνές”, σημειώνουν οι διασώστες που κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο. “Φαίνεται πως η δομή έχει μετακινηθεί δέκα μέτρα” τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής νομάρχης της Πεσκάρα Charles Toriontano.

Το ξενοδοχείο έχει καταρρεύσει μερικώς, ενώ ένα τμήμα του είναι βυθισμένο από το χιόνι. Το χιόνι εμποδίζει την πρόσβαση στο σημείο, με τις αρχές να χρησιμοποιούν και snowmobile για να καταφέρουν να προσεγγίσουν στο ξενοδοχείο.

“Δεν θα δώσω στοιχεία των θυμάτων. Πρώτα θα ενημερωθούν τα μέλη της οικογένειας. Θέλω πρώτα να είμαι σίγουρος για την κατάσταση”, δήλωσε ο νομάρχης Francesco Provolo. “Ήμουν στη διάσωση δύο ανθρώπων”, έγραψε ο πρόεδρος της επαρχίας της Πεσκάρα Antonio Di Marco.

Πηγή: Easybranches, Repubblica

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε