Κυριακή, 3 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιταλία: Ξεκινά από 1η Οκτωβρίου στα σούπερ μάρκετ η τρίμηνη μείωση τιμών 10% σε είδη πρώτης ανάγκης

Ιταλία: Ξεκινά από 1η Οκτωβρίου στα σούπερ μάρκετ η τρίμηνη μείωση τιμών 10% σε είδη πρώτης ανάγκης

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θα υπογράψει σήμερα συμφωνία με ενώσεις παραγωγών και με σούπερ μάρκετ της χώρας με στόχο την μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως του τομέα των τροφίμων.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ πρόκειται να μειωθούν από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους. Η μείωση θα είναι κατά μέσο όρο κατά 10%.

Οι συγκρατημένες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ, που θα ισχύσουν για τρεις μήνες, υπολογίζεται ότι θα κάνουν κάθε νοικοκυριό της Ιταλίας να εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ.

Σε μειωμένη τιμή θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, το κρέας, το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το ρύζι, αλλά και πάνες για μωρά και φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χάρη σε ένα ειδικό αυτοκόλλητο, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Στα σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να στηρίξουν την όλη πρωτοβουλία, συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Pam, Conad, Tigre, Esselunga, Carrefour, Familia και Lidl.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις