Κόσμος

Ιταλία: Κύμα καύσωνα και φόβοι για νέες πυρκαγιές – Έκκληση από την Πολιτική Προστασία

Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα την κεντρική και νότια Ιταλία. Ιδίως, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σε σημερινή έκκλησή του, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπογραμμίζει:

«Ζήσαμε δραματικές ημέρες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών, επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ συνεχίζουν και σήμερα τις ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία δεσμεύθηκε πως «σε όλες οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές, θα δοθεί η αναγκαία, έμπρακτη στήριξη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτικός σεισμός στις Βρυξέλλες από τη σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι: Η «Σιδηρά Κυρία» της ΕΕ στο επίκεντρο νέου σκανδάλου απάτης
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ και πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι σήμερα είναι πρύτανης του Κολλεγίου της Ευρώπης - Συνελήφθη για απάτη με κοινοτικά κονδύλια
Φεντερίκα Μογκερίνι
Ο Τραμπ δίνει χάρη στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες – Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο πρώην αρχηγός του κράτους απελευθερώνεται χάρη σε προεδρική χάρη, σε μια στιγμή που η Ονδούρα βρίσκεται σε προεκλογικό «βρασμό»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εγκρίνει νέα επιχείρηση επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ
Το Καράκας δίνει εκ νέου το πράσινο φως για πτήσεις επαναπατρισμού, λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μονομερώς το πρόγραμμα κλείνοντας τον εναέριο χώρο της χώρας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο