Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Λιγότερα κρούσματα, περισσότεροι ιαθέντες, αλλά και περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό

Ιταλία κορονοϊός

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 222.104. Οι νεκροί έφτασαν τους 31.106 Παράλληλα, 112.541 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 221.216 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.911 άνθρωποι ενώ 109.039 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 195 άνθρωποι και καταγράφηκαν 888 νέα κρούσματα. 3.502 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 893 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 12.541 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.392 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 514 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 23 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 1.050 περισσότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για έβδομη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

click4more: Προχωρούν στην άρση των μέτρων και οι περιφέρειες της Ιταλίας

Την ώρα αυτή, η ιταλική κυβέρνηση, συνεδριάζει για τον ακριβή καθορισμό του πακέτου στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ, και για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με ότι διέρρευσε, από την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να μην χρειάζεται, πλέον, οι πολίτες, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις τους και να μπορούν να συναντούν -εκτός από τους συγγενείς- και φιλικά τους πρόσωπα.

Σε πολλές περιφέρειες της χώρας, τέλος, ενδέχεται να ξανανοίξουν, από τις 18 του μήνα, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις