Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Λιγότερα κρούσματα, περισσότεροι νεκροί – Διαδήλωση αμφισβητιών του κορονοϊού

Ιταλία: Λιγότερα κρούσματα, περισσότεροι νεκροί – Διαδήλωση αμφισβητιών του κορονοϊού
Reuters

Ζεστό – κρύο στην Ιταλία σχετικά με τα νέα στοιχεία για τον Covid – 19. Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν, ωστόσο, αυξήθηκαν οι θάνατοι. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.695 νέα κρούσματα της ασθένειας και 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Την Παρασκευή (04.09.2020), 1.733 άνθρωποι είχαν προκύψει θετικοί στον ιό, αλλά οι θάνατοι ήταν 11.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας έχουν εισαχθεί 121 ασθενείς, ενώ 29.453 άνθρωποι είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό και 1.620 βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Σε σύνολο 21 περιφερειών, μόνον σε δύο (στο Μολίζε και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα) δεν αναφέρθηκαν νέα περιστατικά.

Στο μεταξύ, στην Ρώμη πραγματοποιήθηκε πορεία ακροδεξιών οργανώσεων που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορονοϊού. Την κινητοποίηση πλαισιώνουν και οργανώσεις οδηγών ταξί και ιδιοκτητών εστιατορίων, που κατηγορούν την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

“Όχι στις μάσκες” και “θέλουμε την αλήθεια”, είναι δύο από τα συνθήματα της κινητοποίησης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Κάτω Ιταλία, ζήτησε από όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του Covid -19 “να δείξουν, τουλάχιστον, σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων του κορονοϊού”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις