Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στη Ρώμη – Πληροφορίες για νεκρό και τραυματίες

Ιταλία: Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στη Ρώμη – Πληροφορίες για νεκρό και τραυματίες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή Colli Aniene της Ρώμης και έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική και τις διασωστικές Αρχές, καθώς γίνεται λόγος για τουλάχιστον 1 νεκρό και 17 τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το La Stampa, στο κτίριο στη Ρώμη πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης και ξέσπασε η φωτιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τουλάχιστον 17 υπολογίζονται προς το παρόν οι τραυματίες όπως και ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Μαζί με την πυροσβεστική και τους διασώστες, στο σημείο επενέβη και η αστυνομία ώστε να γίνουν έρευνες για τους λόγους που ξέσπασε η φωτιά. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει το σημείο, ενώ οι κάτοικοι ακούγονταν να φωνάζουν «θέλω να βγω από το σπίτι.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε 9 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία. Μερικοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα εξετάζονται άλλοι 5 άνθρωποι από τους γιατρούς ενώ έχει σπεύσει και η μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

«Από το δρόμο άκουσα τουλάχιστον δύο εκρήξεις», δήλωσε στο La Stampa αυτήκοη μάρτυρας που βρισκόταν κοντά στο κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις