Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Μελόνι κατά δικαστών για το μεταναστευτικό – Σκληρή απάντηση από το Δημοκρατικό Κόμμα

Ιταλία: Μελόνι κατά δικαστών για το μεταναστευτικό – Σκληρή απάντηση από το Δημοκρατικό Κόμμα

Τριγμούς στο εσωτερικό της Ιταλίας προκαλεί το μεταναστευτικό, αλλά και η κίνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι να καταφερθεί εναντίον απόφασης δικαστών της Σικελίας, που έκριναν αντισυνταγματικό ένα μέρος των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης.

Η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, επιτέθηκε στην Μελόνι για τη στάση της στο μεταναστευτικό κατηγορώντας της ότι διαρκώς αναζητεί νέους εχθρούς.

«Η Μελόνι πρέπει να σταματήσει να τροφοδοτεί τη θεσμική σύγκρουση η οποία ζημιώνει τη χώρα μας. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να ψάχνει κάθε μέρα και έναν νέο εχθρό για να κρύψει τις ευθύνες της», δήλωσε η Σλάιν στην εφημερίδα La Repubblica.

«Αν ψάχνουν υπεύθυνους σε ό,τι αφορά την υποδοχή των μεταναστών, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Η δεξιά γράφει νόμους ξεκάθαρα αντισυνταγματικούς, και στη συνέχεια τα βάζει με τους δικαστές, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε η Ιταλίδα κεντροαριστερή πολιτικός.

«Η ιταλική δεξιά δεν αντιτάχθηκε ποτέ στον κανονισμό του Δουβλίνου αφήνοντας τη χώρα μας όλο και πιο απομονωμένη και συνασπίστηκε με την Πολωνία και την Ουγγαρία, οι οποίες δεν θέλουν ούτε να ακούνε αναφορές σε αλληλεγγύη», δήλωσε τέλος η γραμματέας των “Δημοκρατικών”.

Σημειώνεται ότι δικαστής της Σικελίας έκρινε παράνομη τη μεταφορά μεταναστών αιτούντων άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής, όπως και τον νέο κανόνα που προβλέπει καταβολή εγγύησης περίπου 5.000 ευρώ για να μπορούν να μένουν οι μετανάστες αυτοί εκτός κλειστών δομών.

Με ανάρτησή της στο Facebook η Τζόρτζια Μελόνι καταφέρεται κατά της δικαστικής απόφασης γράφοντας πως έμεινε άναυδη από αυτήν καθώς «… αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Θα συνεχίσουμε όμως να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τζόρτζια Μελόνι.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις