Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό σε σκάφος μεταναστών με προορισμό την Λαμπεντούζα

Ιταλία: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό σε σκάφος μεταναστών με προορισμό την Λαμπεντούζα

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας βρήκε ένα νεκρό νεογέννητο σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.

Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Λαμπεντούζα και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, σε σκάφος που επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Το άτυχο μωρό ενταφιάσθηκε στο νεκροταφείο του νησιού, με άσπρο φέρετρο, ενώ η νεαρή μητέρα του μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Λαμπεντούζα για να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της. Από τα περασμένα μεσάνυχτα έφτασαν στο μικρό αυτό νησί, νότια της Σικελίας, 121 μετανάστες και πρόσφυγες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Σχεδόν 126.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από την αρχή του έτους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Λαμπεντούζα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, με περίπου 7.000 αφίξεις εκεί μόνο αυτή την εβδομάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις