Κόσμος

Ιταλία: Ο 6χρονος μοναδικός επιζών από το δυστύχημα με το τελεφερίκ απήχθη από τον παππού του

Ισραηλινό δικαστήριο διέταξε σήμερα την επιστροφή στην Ιταλία του παιδιού, του μοναδικού επιζώντα του δυστυχήματος με τελεφερίκ τον Μάιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι γονείς του. Το παιδάκι είχε οδηγήσει πίσω στο Ισραήλ ο παππούς του.

«Το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του στην Ιταλία και καταδίκασε τον παππού να καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές του δικηγόρου ύψους 70.000 σεκέλ (19.000 ευρώ)», αναφέρεται στην απόφαση της δικαιοσύνης, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ιταλική δικαιοσύνη είχε αναθέσει τη φροντίδα του Εϊτάν Μπιράν, ηλικίας 6 ετών, στη θεία του, την αδελφή του πατέρα του, η οποία ζει στην επαρχία Παβία, στη βόρεια Ιταλία, αφότου οι γονείς του, όπως και ο μικρότερος αδελφός του και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενός τελεφερίκ, στις 23 Μαΐου στη Στρέζα, στο Πεδεμόντιο, με απολογισμό 14 νεκρούς.

Η οικογένεια της μητέρας του, που διαμένει στο Ισραήλ, είχε δικαίωμα να επισκεφθεί τον Εϊτάν και η ιταλική δικαιοσύνη είχε διατάξει την παράδοση του διαβατηρίου του, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του, με ιδιωτικό τζετ, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης, μετά το πέρας της οποίας υποτίθεται ότι θα έπρεπε να επιστρέψει το παιδί πίσω στη θεία του.

Η ιταλική δικαιοσύνη άνοιξε τότε φάκελο για απαγωγή. Η οικογένεια της μητέρας του Εϊτάν Μπιράν απέρριψε τις κατηγορίες της απαγωγής, διαβεβαιώνοντας πως οι γονείς του αγοριού επιθυμούσαν εκείνο να μεγαλώσει στο Ισραήλ.

«Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του παππού, σύμφωνα με τους οποίους η επιστροφή του ανηλίκου στην Ιταλία παραβιάζει το καθήκον της προστασίας του ανηλίκου ούτε από τον φόβο των ζημιών που θα μπορούσαν να προκληθούν στο παιδί από την επιστροφή του στην Ιταλία», αναφέρει το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων του Τελ Αβίβ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, τίποτα δεν εμποδίζει την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του παιδιού στην Ιταλία, όπου τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία του, σε ευρύτερη έννοια, όπως και με το μέλλον του θα πρέπει να αποσαφηνιστούν».

Οι γονείς του Εϊτάν Αμίτ Μπιράν, ηλικίας 30 ετών και Ταλ Μπελέγκ, ηλικίας 27 ετών, ζούσαν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, όπου ο Αμίτ σπούδαζε ιατρική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε συζήτησε με τον Τραμπ «τρόπους για να παραμείνει ασφαλής» η Γροιλανδία: «Είχαμε μια καλή συζήτηση»
Σύμφωνα με τον ίδιο, περαιτέρω συζητήσεις «θα διασφαλίσουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τη Γροιλανδία, ότι θα φροντίσουμε πως οι Κινέζοι και οι Ρώσοι δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στη Γροιλανδία»
Μαρκ Ρούτε
Αλαλούμ και γκρίνια με τη «συμφωνία» Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Λέει ψέματα» – «Είναι μια ιδέα» απαντά ο ίδιος
Η βουλευτής Σάσα Φάξε κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή της Γροιλανδίας, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις»
Γροιλανδία
Εκκενώθηκε προληπτικά το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάβος μετά από αναφορές για παράξενη μυρωδιά
Σύμφωνα με αναφορές, πυρκαγιά ξέσπασε σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στο ξενοδοχείο που στεγάζει το συνεδριακό κέντρο, προκαλώντας την εκκένωση του κτιρίου
Πυροσβέστες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος στην 56η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός