Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ιταλία: Ο Αντόνιο Ταγιάνι διαδέχτηκε και επίσημα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηγεσία του Forza Italia

Ιταλία: Ο Αντόνιο Ταγιάνι διαδέχτηκε και επίσημα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηγεσία του Forza Italia

Στην Ιταλία ο Αντόνιο Ταγιάνι είναι και επίσημα από σήμερα (15.7.2023) ο διάδοχος του εκλιπόντος, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην ηγεσία του κόμματος Forza Italia.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, εξελέγη σήμερα επικεφαλής του Forza Italia, του συντηρητικού κόμματος Forza Italia που είχε ιδρύσει πριν από 29 χρόνια από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απεβίωσε στις 12 Ιουνίου.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, εξελέγη ομόφωνα από το εθνικό συμβούλιο της παράταξης ως επικεφαλής του κόμματος της Ιταλίας. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολο έργο στην εποχή μετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Αντόνιο Ταγιάνι καλείται ουσιαστικά να επανιδρύσει το Forza Italia του οποίου η λαϊκή στήριξη φθίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο 69άχρονος πολιτικός έχει περάσει εκτός ιταλικών συνόρων το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, υπηρετώντας ως Ευρωπαίος Επίτροπος στις Βρυξέλλες και διετελώντας Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Forza Italia συμμετέχει στον συνασπισμό των τριών κόμματων που απαρτίζουν τη δεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, πίσω από το κόμμα της πρωθυπουργού «Αδέλφια της Ιταλίας» και την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις