Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιταλία: Ο εφιάλτης του κορονοϊού ξαναχτυπά

Ιταλία: Ο εφιάλτης του κορονοϊού ξαναχτυπά
Reuters

Αυξάνονται τα κρούσματα Covid – 19 στην Ιταλία όπου μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 552 και 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Την 6η Αυγούστου στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού ήταν 402 και οι νεκροί 6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, και στις 21 περιφέρειες της χώρας προέκυψαν θετικοί στον Covid – 19 την Παρασκευή (07.08.2020).

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία.

Στις κύριες αποφάσεις, όπως διέρρευσε, θα συμπεριλαμβάνονται άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, 400 ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις