Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία: Ο γιος του Μπέπε Γκρίλο κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό

Ιταλία: Ο γιος του Μπέπε Γκρίλο κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για σεξουαλική επίθεση και βιασμό κατηγορείται από νεαρή Ιταλο-σουηδέζα, ο γιος του ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 20χρονος Τσίρο Γκρίλο φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την κοπέλα μαζί με τρεις φίλους του, το καλοκαίρι του 2019, σε θέρετρο της Σαρδηνίας.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι πιθανό να αποφασίσουν την παραπομπή του γιου του Ιταλού ηθοποιού και πολιτικού σε δίκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το θύμα φέρεται να εξαναγκάστηκε σε σεξουαλικές επαφές με τον Τσίρο Γκρίλο και τους φίλους του, ενώ στο ίδιο δωμάτιο βρισκόταν και φίλη της δεκαεννιάχρονης Ιταλο-σουηδέζας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων νέων υποστηρίζουν ότι οι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, «αλλά οι εισαγγελείς δεν δείχνουν να τους πιστεύουν», γράφει η La Repubblica. Σήμερα, στην όλη υπόθεση αποφάσισε να αναφερθεί και ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλο, με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μέσω διαδικτύου, το οποίο προκάλεσε και πολλές επικριτικές αντιδράσεις.

«Ο γιος μου δεν είναι βιαστής. Γιατί δεν τους συλλάβατε αμέσως; Διότι καταλάβατε ότι δεν αληθεύει τίποτα από όλα αυτά. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο διότι όποιος βιάζεται δεν καταθέτει μήνυση μετά από οκτώ ημέρες», είπε ο εμπνευστής των Πέντε Αστέρων.

Μέρος του Τύπου υποστηρίζει οτι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η σύζυγος του Γκρίλο, που κοιμόταν σε διπλανό διαμέρισμα της βίλας μέσα στην οποία φέρεται να έλαβε χώρα ο βιασμός, μπορεί (αν και η ίδια υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο) να αντελήφθη τι συνέβαινε, αλλά να επέλεξε να σιωπήσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις