Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: Οι δημοφιλέστεροι πρωθυπουργοί από το 1995 – Εκπλήξεις στην 1η τριάδα

Ιταλία: Οι δημοφιλέστεροι πρωθυπουργοί από το 1995 – Εκπλήξεις στην 1η τριάδα
Reuters Αρχείο

Νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία με τους πιο δημοφιλείς πρωθυπουργούς της χώρας τα τελευταία 25 χρόνια, διενήργησε η εταιρία Demos.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην Ιταλία ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός από το 1995 είναι ο Τζουζέπε Κόντε. Πιο συγκεκριμένα, ο σημερινός πρόεδρος της κυβέρνησης εγκρίνεται από το 30% των ερωτηθέντων.

Στην δεύτερη θέση, με ποσοστό 25%, βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ιδρυτής του κόμματος “Φόρτσα Ιτάλια” και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας και στην τρίτη, με 10%, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δύο φορές πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αποτελεί αξιοπρόσεκτο φαινόμενο το ότι ο Κόντε όχι μόνον θεωρείται πετυχημένος από τους ψηφοφόρους των Πέντε Αστέρων (πρόκειται για το κίνημα που τον υπέδειξε για την πρωθυπουργία), αλλά και ότι η δράση του κρίνεται θετικά από τους υποστηρικτές όλων, σχεδόν, των πολιτικών κομμάτων της Ιταλίας.

Είναι πολύ πιθανό να συνέβαλε σε αυτό η ικανότητα του Ιταλού πρωθυπουργού και καθηγητή νομικής, να ηγηθεί δυο διαφορετικών κυβερνήσεων: της πρώτης, με την συμμαχία της Λέγκα με το κόμμα των Πέντε Αστέρων, και της δεύτερης – η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα – με στρατηγική συμπόρευση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με τα Πέντε Αστέρια.

Tέλος, παρά τα επιμέρους προβλήματα, η δημοτικότητα του Τζουζέπε Κόντε, όπως φαίνεται, αυξήθηκε χάρη και στην διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις